Uzun zamandır istediğim gibi kurabiyeler elde etmek için denemeler yapıyordum. İnternetteki tariflerle yaptığım denemelerle de istediğim sonucu alamayınca kendim tarifler uydurmaya başladım. Beyaz olmalı, kıtır kıtır olmalı ve ağızda dağılmalıydı..Beyaz olması için yumurtanın sadece beyazını koymalıyım diye düşündüm. Kıtır kıtır olması için yani ağızda dağılması için nişastası bol olsa iyi olur diye düşündüm. Sonuçta böyle kurabiyeşer çıktı orataya...
İşte Tarifim:
100 gram pudra şekeri
1 yumurta
200 gram tereyağ (yumuşamış olmalı)
3 su bardağı un (azar azar eklenmeli)
1 çay bardağı nişasta
1/2 çay kaşığı vanilya aroması
Ardından iyice yumuşamış yağı ekleyin ve çırpın.
Un, nişasta ve aromayı da ekleyip yoğurun.
Streç filme sarıp dolapta bir saat bekletin.
Dolaptan çıkarınca çok sert olan hamura bakıp bir eksiklik mi var demeyin :)
Biraz yoğurun.
Hamuru eşit aşmaya yarayan kenarı lastikli silikon merdane ile açın ve istediğiniz kalıp ile kesin.
Kurabiyelerin üzerine kürdanla 2 delik açmayı unutmayın.
170 derece fırında 15-20 dakika pişirip istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet şeker olsun :)
Söylenecek tek söz var bu blog mükemmel.Tarifler, kurabiyeler hepsi yemede yanında yat şeklinde olmuş. Yaşadığım yer dolayısı ile ne kadar meraklansam da ulaşamadığım için şeker hamurlu yapamadım ve şu süsleme aletlerinden alamadım bir türlü. Ama bunları görünce bir heves sardı içimi anlatamam. İnternette araştırmalara başlayayım yeniden. Bu güzel göz bayramı için teşekkür ederim
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık ama tarifi göremiyorum :))
YanıtlaSilGerçekten güzel görünüyorlar, şeker hamurlu kurabiyeler benim de sevdiklerime en güzel özel gün hediyem ouzun zamandır. Fakat bu söylediğiniz (yumurta beyazı-ekstra nişasta) hangi tarif üzerinden acaba? Tam tarifi verebilirseniz çok sevinirim. Nişastasının ayarını kaçırıp hamurla kaplarken dağılan kurabiyelerden bezdim inanın :)
YanıtlaSilMerhaba, tarifinizi dün denedim ve harika oldu. Kolay kolay bozulmayacak gibi sert ama ısırdığın anda ağızda dağılıyor. Tadı tuzu yerinde mükemmel bir tarif. Paylaşım için çok teşekkürler.
YanıtlaSil